Srećna Vam nova 2017 godina!

Dragi posetioci i korisnici našeg portala, sve najbolje i najlepše želimo Vam u 2017, godini!
Pre svega puno zdravlja, pa potom i uspeha na svakom polju!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Prevare i zloupotrebe i kako ih prepoznati

Opšte je poznato da prevare vrebaju svuda pa tako i preko oglasa. U ovom tekstu prikazaćemo neke primere, i dati neke savete oko prepoznavanja i izbegavanja najčešćih prevara putem oglasa.

Povodom lažnih oglasa na našem portalu

Uz ogroman broj oglasa koji se dodaju svakog dana, nije isključeno da se uz regularne oglase provuče i neki oglas koji je lažan. Pomoću raznih filtera svakoga dana, baza se redovno čisti od lažnih oglasa i mi se trudimo da ovakvih oglasa bude što manje tj. da ih ne bude uopšte.

Kolko god se trudili, prevaranti će uvek naći nov način da pokušaju da se domognu novca na lak i brz način, tako da u ovoj temi pričamo o prepoznavanju i izbegavanju tih oglasa i pravilnom načinu za njihovo prijavljivanje.

Primeri najčešćih tipova prevara

 • Oglasi vezani za kućne ljubimce koji su napisani sa velikim brojem pravopisnih grešaka, obično na ćirilici. Većina ovakvih oglasa vezana je za prodaju kučića. Ovakvi oglasi su uglavnom bez navedenog broja telefona za kontakt. Primer jednog takvog oglasa: “Енглески булдог штенаца лепи за вас усвајање дом”. Svi ovi oglasi su poreklom iz inostranstva i nakon kontaktiranja od vas se zahteva da uplatite neku proviziju, da bi vaš novi kućni ljubimac bio poslat na vašu adresu. Naravno od toga nema ništa. Izbegavajte bilo kakve dogovore gde se od vas zahteva da prvo uplatite neki novac.
 • Drugi primer je vezan za oglase lične prirode gde se od vas zahteva dopuna kredita za mobilni telefon u određenom iznosu da bi ta osoba sa vama ostvarila kontakt i navodna izašla na piće i upoznavanje. Izbegavajte ovakve oglase jer nakon uplaćenog kredita nećete dobiti čak ni odgovor na poruku.
 • Još jedan primer sličan prethodnom vezan je za upoznavanje sa devojkama. Uglavnom uz slike devojaka idu brojevi za sms upoznavanje i sms chat. Navodno prvo trebate da pošaljete odredjen kod sms porukom na odredjen broj servisa koji  će vam skinuti dosta kredita da bi imali priliku za upoznavanje. Slike su lažne kao i samo upoznavanje. Ukoliko nema regularnog broja koji počinje sa pozivnim brojem aktuelnih mobilnih operatera nemojte pokušavati da uspostavite kontakt ili šaljete sms poruke.

Od prilike to su neki najčešći primeri koje koriste prevaranti da izvuku novac od ljudi koji su zainteresovani za ono što oni nude. Ukoliko primetite ovakve oglase molimo Vas da izdvojite par sekundi i kontaktirate nas sa rednim brojem oglasa za koji mislite da je lažan.

Zaključak

Najsigurniji način da zaobidjete prevare je pravilo broj 1: Nikada ne uplaćujte novac unapred bez poznavanja prodavca i sigurnosti da je sve regularno u vezi tog prodavca. Zahtevajte da robu platite tek nakon preuzimanja, dakle pouzećem kad roba stigne na vašu adresu i uverite se da je sve u redu.

Pošto su prevaranti jako domišljati uvek nadju nov način da zarade na tuđem neznanju, tako da ćemo se truditi da Vas u ovoj temi obaveštavamo redovno o aktuelnim prevarama, zloupotrebama i sličnim stvarima.

Leave a comment

Letovanje i privatni smeštaj u Crnoj Gori

Kako dolazi leto neki od najaktuelnijih oglasa i pretraga na našem portalu vezani su za oglase tipa: privatni smeštaj u Crnoj Gori i slično.

Ovoga puta obradićemo temu vezanu za turizam tj. letovanje u Crnoj Gori i prikazati najprimamljivije ponude i oglase sa našeg portala, kao i razne druge informacije vezane za turizam u Crnoj Gori.

Oglasi za privatni smeštaj u Crnoj Gori

Kao najtraženiji pojam u vezi privatnog smeštaja u Crnoj Gori na našem sajtu je Privatni smeštaj Sutomore. Tu su takođe i oglasi vezani za Budvu, Herceg Novi, Kotor, Tivat i ostale gradove na Crnogorskom primorju. Pogledajte i generalno oglase za Turizam u Crnoj Gori.

Sutomore

Crna Gora, Sutomore plaza slikaSutomore je prelepo mesto za letnji provod. Uvek je prepuno turista, kafića, diskoteka, žive svirke tako da je dobar provod zagarantovan. Sutomore kao turistička destinacija uvek je privlačilo ogroman broj turista iz Srbije, pogotovo mladih ljudi.

Budva

BudvaBudva kao što je i poznato važi za srce turizma Crne Gore kao najaktraktivnija lokacija svako leto okuplja veliki broj turista iz celog sveta. Jedino što kvari ceo utisak su cene koje su zadnjih par godina dosta visoke što po mnogima tera turiste na atraktivnije lokacije kao što su Turska, Grčka, Bugarska za iste pare pa čak i jeftinije. Ukoliko želite da letujete u Budvi pogledajte oglase privatni smeštaj Budva možda nađete nešto povoljno i korektno.

Ostale turističke destinacije

O ostalim turističkim destinacijama vezanim za Crnu Goru biće dopune i više informacija u ovoj temi kasnije.

Leave a comment

zloupotreba ličnih oglasa

Zbog prijava zloupotrebe ličnih podataka u ostavljanju oglasa lične prirode, prinudjeni smo da reagujemo na sledeći način:

 • Svaka osoba koja ostavi oglas sa lažnim podacima, ime prezime, broj telefona biće prijavljena nadležnim organima koji će pokrenuti krivični postupak protiv odgovornog lica.

ČITAJ PAŽLJIVO:

Svi postavljeni oglasi se beleže sa vremenom, datumom postavljanja oglasa, IP adresom sa koje je postavljen oglas. Preko IP adrese a u saradnji sa internet provajderima dobićemo IME i PREZIME kao i grad i adresu mesta stanovanja sa koje je oglas postavljen. Ove podatke prosleđujemo oštećenom licu koje će ceo slučaj prijaviti nadležnim organima.

Leave a comment

Izdvojeni oglasi, kako?

Želite da se i Vaš oglas nadje u izdvojenim oglasima?  Tim portala Oglasi Balkan svaki dan pregleda vaše oglase i pojedine oglase zavisno od toga kako su napisani promoviše u izdvojene oglase u periodu od mesec dana ili više potpuno besplatno.

Želite veći odziv na Vaš oglas? Ovo je pravo rešenje. Potrudite se da vaši oglasi budu kvalitetni i imaće šansu da se uvrste u izdvojene oglase.

Koji su kriterijumi za izbor?

 1. Naslov oglasa mora da bude lepo opisan i da se sastoji od više reči
 2. Tekst oglasa mora da sadrži lepo napisan tekst od par rečenica koje govore o predmetu koji se nudi.
 3. Oglas mora da sadrži fotografije

To bi ukratko bilo to, ostalo je na Vama :)

Leave a comment

Ponuda nekretnina na prostorima Balkana sve veća

Jedna od najposećenijih kategorija naših oglasa jeste ona gde se nude nekretnine.  Oglašivači najčešće nude stanove na prodaju, pa zatim kuće. Tu su i ponude za lokale, prodaju i izdavanje. Dosta agencija direktno ostavlja svoje ponude na naš portal.

Nema sumnje da su pored automobila, nekretnine medju najtraženijim pojmovima na pretraživačima danas.

Ukoliko i Vi imate nekretninu na prodaju, izdavanje ili ipak tražite da kupite nekretninu, pogledajte ponudu nekretnina na našem portalu, možda Vam se posreći. :-)

Leave a comment

Realizovani oglasi i njihovo brisanje

Da bi naš portal bio ažuran molimo sve korisnike koji ostavljaju oglase, da sačuvaju email poruku koju dobiju od nas pri postavljanju svojih oglasa jer se u toj poruci nalaze podaci za izmenu ili brisanje oglasa, ukoliko se vaš oglas realizuje.

Dakle ako ste uspeli da realizujete svoj oglas, izbrišite ga iz baze prateći uputstva u email poruci. Ovim pomažete da oglasi budu uvek sveži i izbegavate kontaktiranje od strane zainteresovanih za vaš oglas koji je već realizovan.

1 Comment

Loše napisani oglasi umanjuju šansu za njihovu realizaciju

Loše napisani oglasi dosta umanjuju šansu za realizaciju i uopšte za interesovanje ljudi. Ukoliko ostavljate vaše oglase na našem portalu molim Vas da pročitate ceo tekst pažljivo i time poboljšate šanse za realizaciju vaših oglasa.

Pri ostavljanju oglasa obavezno obratite pažnju na sledeće:

 • Poželjno bi bilo da NASLOV oglasa sadrži više od par reči
  primer loše napisanog oglasa:  Prodajem kucu
  primer dobro napisanog oglasa: Prodajem dvospratnu kucu u Beogradu 250 kvadrata
 • Tekst samog oglasa mora da bude što opširniji. Par dobro sastavljenih rečenica u odnosu na
  dve, tri reči uvećaće šanse za realizaciju oglasa.
 • Oglasi sa slikama su efektivniji nego oglasi bez slika. Ako imate jednu ili više slika koje opisuju vaš oglas
  obavezno ih priložite, uz dobro napisan oglas to je dobitna kombinacija.

Potreba za ovim tekstom proizišla je iz činjenice da ima dosta oglasa koji su slabo napisani, čiji naslovi sadrže po dve ili samo jednu reč, gde se tekst oglasa saastoji od svega par reči.

Takodje molimo da prilikom postavljanja oglasa obratite pažnju da Vaš oglas postavite u regionu gde pripada, da izaberete pravilnu kategoriju oglasa i da ne postavljate isti oglas dva ili više puta.

1 Comment

Oglasi Balkan posle godinu dana rada

Posle godinu dana rada portal Oglasi Balkan uspešno ide napred i iz meseca u mesec ima sve više korisnika koji ostavljaju svoje oglase.

Kako broj poseta svakim danom raste,  tako je i broj oglasa sve veći i veći.  Kako ništa nije savršeno tako i na našem portalu ima grešaka koje se trudimo da ispravimo i pružimo što bolju uslugu našim korisnicima u budućnosti. O greškama i rešenjima za njihovo otklanjanje biće reči kasnije u drugoj temi.

Za ovih godinu dana najviše oglasa je postavljeno u Srbiji, zatim slede Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija i Slovenija. Pošto je portal Oglasi Balkan napunio tek godinu dana, nema sumnje da će se broj poseta i oglasa pojačati i u ostalim regionima.

Ono što se najviše traži na našem portalu je po statistici sledeće, oglasi nekretnine , auto oglasi , lični oglasi , zaposlenje. Ima tu još dosta fraza kao što su kućni ljubimci , bračne ponude i slično.

Molim Vas da pročitate pažljivo tekstove koji će biti objavljeni u vezi postavljanja oglasa i o greškama korisnika a sve u cilju bolje usluge besplatnih oglasa portala Oglasi Balkan.

Leave a comment