Najnovija knjiga, atlas rezidbe voćaka, =popust

Redni broj oglasa: OG253921
Lokacija: (Svilajnac)
Oglas postavljen: Nedelja, 24 Septembar, 2017  15:56
Odgovor na: (Koristi formular dole)
1.100 rsd
Telefon: 0643115017


U knjizi "Atlas rezidbe voćaka", čiji je autor Stanko Nekić, dipl. ing. agronomije, na svojstven način, osvrnući se na pisanje knjiga iz oblasti rezidbe voćaka, prikazana je rezidba praktično u slikama, crtežima, njihovom značenju, čime je ovaj važan pomotehnički zahvat približio orezivanje voćaka našim voćarima.
Knjiga je kompletna, uzimajući u obzir orezivanje, kako drvenastih voćaka, tako i jagodičastih voćaka. Orezivanje jagode, naprimer nije slikovito prikazivano koliko je nama poznato u knjigama, konkretno vezanim za rezidbu voćaka.
Autor je napisao i uvod u rezidbu voćaka, uglavnom u tekstualnom delu. Obuhvaćena je morfologija voćaka, uključujući osnovna znanja o rodnim i nerodnim grančicama voćaka, pupoljcima i cvetovima voćaka, oprašivanju voćaka, proređivanju i održavanju plodova voćaka, povijanju grana i mladara, alatu i priboru za izvođenje rezidbe voćaka, sistemima orezivanja, zimskoj i zelenoj rezidbi i oblicima krune voćaka.
Sve što smo spomenuli kao uvodni deo knjige "Atlas rezidbe voćaka", prikazano je u glavnom i najobimnijem poglavlju, putem ilustracija uz njihovo značenje, napomene i naznake. Ogroman je broj slika, crteža koji uveliko olakšavaju sticanje znanja o rezidbi voćaka, što je autor svakako imao na umu. Izvod iz recenzije prof. Radeta Đurića, prof. Milana Bankovića i prof. Gorana Životića iz Poljoprivredne škole "Svilajnac". Knjiga se može naručiti na tel. 064/311-501-7. Cena knjige: 1.100 dinara.


Najnovija knjiga, Atlas rezidbe voćaka, =popust - oglasi Valjevo - Slika 1

32 pregleda.

Kontakt formular
Kontaktiraj korisnika: 
 
Vas email: *
Poruka: *
Sigurnosni Kod: *
Prepisi kod sa slike u polje ispod:
 



Copyright © 2008 - 2017 by Oglasi Balkan. Sva prava zadržana.
Kopiranje sadržaja, slika, oglasa sa našeg portala bez naše dozvole je zabranjeno. Politika privatnosti.